About

Family Meat and Eat

Aan de eettafel worden de mooiste herinneringen gemaakt 

Yo heeft vele herinneringen aan zijn jeugd in een Antwerpse arbeiderswijk, maar zijn mooiste herinneringen speelden zich af rond de eettafel. 

Yo herinnert zich nog goed hoe hij de strijd aan moest gaan met zijn broers zodra hun moeder de kookpot op tafel zette, alle kinderen wilden uiteraard het lekkerste stuk vlees op hun bordje. 

Gelukkig was er genoeg voor iedereen want hun grootvader was de trotse eigenaar van een ambachtelijke beenhouwerij waar kwaliteitsvlees de norm was.


Gastronomische genen

Dankzij de kookkunsten van zijn moeder en de strenge eisen die zijn grootvader aan vlees stelde, kregen Yo, zijn broers en zussen het belang van goed eten met de paplepel ingegoten. Inmiddels genieten zijn grootouders van een welverdiend pensioen en brengen veel tijd door met hun kinderen en 15 kleinkinderen en achterkleinkind. Maaltijden met de familie spelen daarin uiteraard nog steeds een grote rol maar het is niet enkel de moeder van Yo die achter het fornuis staat. 

Yo heeft zijn opleiding aan PIVA Antwerpen afgewerkt en heeft mooie stage’s gelopen bij gerenommeerde restaurants zoals bij ‘t Fornuis*, Le Chalet de la foret en zelfs bij Gordon Ramsay in Londen. 

Een carrière als slager bleek niet voor Yo weggelegd, er schuilde een getalenteerd horeca-ondernemer in hem. Hij had niet enkel de gastronomische genen van zijn (groot-)ouders geërfd, ook stroomde er ondernemersbloed in zijn aderen. Met Meat&Eat treedt hij toch enigszins in de voetsporen van zijn grootvader en nonkel. Bij Meat&Eat ligt de focus op topkwaliteit vleesspecialiteiten, maar ook voor visliefhebbers en vegetariërs biedt de menukaart gerechten om van te watertanden.



Next generation

Na 12 jaar hard werken en een bloeiende zaak uit de grond te stampen heeft Mo de fakkel doorgegeven aan zijn neef en rechterhand Yo. 

De eerbied voor het vak zal behouden worden door Yo en hij zal de zaak verder zetten met dezelfde mindset als Mo. 

Mo blijft aan als raadgever en consulent en staat Yo bij waar nodig. 

Volgens Mo zijn woorden: “Het is aan de volgende generatie om hun stempel te drukken in de maatschappij. Ik heb mijn deel gedaan door de zaak op te starten en nu is het aan de jeugd.”

De liefde voor het vak wordt zo doorgegeven. 

Kitchens are made to bring families together

De passie voor eerlijke en duurzame ingrediënten, met liefde en aandacht bereide gerechten en het respect en eerbied voor stamvader Chaib vormen de fundamentele waarden voor deze family business. Een “eetlokaal” waar Yo en zijn familieleden in hun element zijn en waar hun natuurlijke energie zorgt voor een authentieke sfeer. Samen met zijn broers verwelkomt hij fijnproevers in de toegankelijke bistro waar genieten op ontspannen wijze voorop staat. En dat alles dankzij het culinair erfgoed van hun ouders en die mooie herinneringen uit hun eigen jeugd. 


Yo en zijn team nodigen u van harte uit om aan te schuiven aan één van hun eettafels en er smakelijke herinneringen te maken. 

Meat us @ Meat&Eat!


Share by: